Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Bankers adda Quantitative Aptitude

Quantitative Aptitude

What should come in place of question mark (?) in the following questions?
1. 38.5 ÷ 5.5 x 12 - 4 =?
a) 84
b) 48
c) 40
d) 75
e) None of these

2. 538 x? = 3497
a) 5.75
b) 3.25
c) 6.50
d) 5.65
e) None of these

3. 3251 + 587 + 369 -? = 3007
a) 1250
b) 1300
c) 1375
d) 1200
e) None of these

4. 5.43 + 4.35 + 0.45 + 45.34 + 534 =?
a) 597.27
b) 589.57
c) 596.87
d) 569.67
e) None of these

5. (?)2 + (79)2 = (172)2 - (88)2 - 8203
a) 96
b) 89
c) 83
d) 81
e) None of these

6. 416 x? x 8 = 59904
a) 17
b) 12
c) 21
d) 15
e) None of these

7. [(222)2 ÷ 48 x 16] ÷ 24 =?
a) 654.25
b) 624
c) 684.5
d) 678.75
e) None of these

8. (52% of 3543) - (38%of 2759) =?
a) 653.36
b) 993.24
c) 821.64
d) 793.94
e) None of these

9. - 92 x 42+ 158 =?
a) 3864
b) - 3706
c) - 4022
d) 18400
e) None of these

10. 8.905 + 5.675 - 4.632 + 1.280 =?
a) 11.228
b) 9.428
c) 12.822
d) 10.282
e) None of these

What approximate value should come in place of question mark (?) in the following questions?
(You are not expected to calculate the exact value.)
11. 5624.863 ÷ 309.721 x 90.628 =?
a) 1426
b) 1558
c) 1646
d) 1748
e) 1812

12. (802.86)2 =?
a) 645000
b) 644600
c) 645400
d) 645800
e) 646200

13. (1513)2 =? x 3294
a) 688
b) 674
c) 700
d) 695
e) 706

14. (682% of 782) ÷ 856 =?
a) 4.50
b) 10.65
c) 2.55
d) 8.75
e) 6.25

15. (8531+ 6307 + 1093) ÷ (501+ 724 + 396) =?
a) 19
b) 10
c) 16
d) 7
e) 13
Answers
1. e
2. c
3. d
4. b
5. e
6. e
7. c
8. d
9. b
10. a
11. c
12. b
13. d
14. e
15. b
Rate this posting:
{[['']]}