Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Model Questions for IBPS RRBs 2014, ibps rrb syllabus and previous papers

General Awareness Model Questions for IBPS RRBs: IBPS RRB notification 2014- 2015 Previous year Solved question papers for the year pf 2012, 2013 also to prepare.

 1.   Vikas Gowda won a gold medal in the 2014 Commonwealth Games in Glasgow in which of the following sports?  
     a) Weightlifting    b) Shooting
     c) Wrestling    d) Discus throw
     e) None of these

 2.    Reuven Rivlin is the new President of which of the following countries?
     a) Germany    b) Israel
     c) Austria    d) Hungary
     e) Romania

 3.    Which of the following teams was placed third in the 2014 FIFA World Cup?
     a) Germany    b) Argentina
     c) Netherlands    d) Brazil
     e) Belgium

 4.    Who were runners up in FIFA World Cup 2014?
     a) Germany    b) Netherlands
     c) Argentina    d) Brazil
     e) Colombia

 5.    Who is the Present Deputy Chairman of Rajya Sabha?
     a) Sumitra Mahajan
     b) Arun Jaitely
     c) Gulam Nabi Azad
     d) P. J. Kurien
     e) P. Sreedharan

 6.    56th Annual Grammy Awards "Song of the Year"?
     a) I Will Wait    b) I Cry
     c) One More Night
     d) Royals
     e) Passenger

 7.    Name the Chairman of ISRO (Indian Space Research Organization)?
     a) Shekar Basu
     b) Dr. M. Y. S. Prasad
     c) K. Radha Krishnan
     d) Ranjit Biswal
     e) N. Srinivasan

 8.    Who got the "India's Global Icon of the Year" award?
     a) Amir khan
     b) Amitabh Bachchan
     c) Narendra modi
     d) Rajini kanth
     e) Abdul kalam

 9.    Which film bagged Best Film in BAFTA Awards 2014?
     a) 12 Years a Slave
     b) Bhaag Milkha Bhaag
     c) The Flick
     d) The Goldfinch
     e) Margaret Fuller

 10.    What is the official currency of Argentina?
     a) Argentine Peso
     b) Argentine Real
     c) Argentine Pula
     d) Argentine Dollar
     e) Argentine Rope

 11.    Cricketer of the year of CEAT Awards is bagged by:
     a) Shikhar Dhawan (India)
     b) Shakib Al Hasan (Bangladesh)
     c) Virat Kohli (India)
     d) Mitchell Jonson (Australia)
     e) Glenn Maxwell (Australia)

 12.    Who among the following was conferred Padma Vibhushan during this year?
     a)    Dr. Raghunath A. Mashelkar, Science and Engineering
     b)    Shri B.K.S. Iyengar
     c)    Shri T.H. Vinayakram, Art - Ghatam Artist, Tamil Nadu
     d)    Dr. Thirumalachari Ramasami, Science and Engineering, Delhi
     e)    Smt Rani Karnaa, Art - Kathak, West Bengal

 13.    Who is the Secretary General of SAARC (The South Asian Associa- tion for Regional Cooperation)?
     a) Takehiko Nakao
     b) Jose Manuel Barroso
     c) Nkosazana Dilmini Zuma
     d) Le luong Minh Jakartha
     e) Arjun Bahadur Thapa

 14.    K. V. Chowdary is the Chairman of:
     a)    ICAI (Institute of Chartered Accountants of India)
     b)    PAC (Public Accounts Committee)
     c)    CBDT (Central Board of Direct Taxes)
     d)    SEBI (Securities and Exchange Board of India)
     e)    ABC (Audit Bureau of Circulations)

 15.    The Budget 2014-15 extends ____ per cent withholding tax on corporate bonds until June 30, 2017:
     a) 3    b) 4
         c) 5    d) 6    e) 7

 16.    The Budget 2014-15 raises limit on foreign direct investment in defence sector to ____ per cent from ____ per cent:
     a) 49; 25    b) 46; 26
     c) 47; 25    d) 48; 26
     e) 49; 26

 17.    World Literacy Day is observed on
     a) Sep 5    b) Aug 6    c) Sep 8
     d) Oct 24    e) Dec 7


Model Questions for IBPS RRBs 2014, ibps rrb syllabus and previous papers
 Key
     1) d;    2) b;    3) c;    4) c;
     5) d;    6) d;    7) c;    8) b;
     9) a;    10) a;    11) c;    12) b;
     13) e;    14) c;    15) c;    16) e;
     17) c.
Rate this posting:
{[['']]}