Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Computer Quiz

Computer Quiz

Here we are providing computer quiz for practice this is also one of the section to score good marks with less time. Just the subject to be known so direct questions will be framed. To score more marks this section is crucial and easy.

1). A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computer is a ____________.
a) Supercomputer
b) minicomputer
c) laptop
d) server
e) None of these

2). To insert a copy of the clipboard contents, _____________ whatever was last cut or copied at the insertion point.
a) paste
b) stick in
c) fit in
d) push in
e) None of these

3). Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC? 
a) Minicomputers 
b) Microcomputers 
c) Mainframe computers 
d) Super computer
e) None of the above

4). A special, high-speed storage area within the CPU in which all data must be represented before it can be processed is called?
a) BIOS
b) Cache
c) RAM
d) Register
e) None of these

5). To send another station a message, the main thing a user has to know is ______.
a) Whether this is a voice or data network
b) The other station’s address
c) How the network works
d) Whether the network is packet-switched or circuit-switched
e) None of these

6). The method of Internet access that requires a phone line, but offers faster access speeds than dial-up is the _______ connection
a) fibre-optic service
b) satellite access
c) cable access
d) digital subscriber line (DSL)
e) modem

7). Name the software which creates a mirror image of the entire hard disk, including the operating system, applications, files, and data?
a) Utility programs
b) Operating system
c) Backup software
d) Driver imagining
e) None of these

8). The first UNIX operating system was written in the which of the following language?
a) Assembly Language
b) C Language
c) JAVA
d) B Language
e) None of these

9). Graphical devices which are widely used to represent the graphic on screen are
a) CRT
b) Flat panel
c) Touch Screen 
d) All of the above
e) None of these

10). The ATTRIB command will
a) set or remove the Read-Only, Archive, System and Hidden attributes
b) define the data files search path that DOS will use each time it fails to locate in the current directory.
c) instruct DOS to route disk drive references from one disk to another
d) All of the above
e) None of the above

11). Which among the following are the best tools for the fixing errors on disks?
a) CHKDSK
b) FIXDSK
c) FDISK
d) SCANDISK
e) None of the above

12). Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU? 
a) Mass memory 
b) Internal memory 
c) Non-volatile memory 
d) PROM
e) None of the above

13). In a punched card system, data is processed by a 
a) Keypunch machine, sorter and posting machine 
b) Accounting machine, posting machine, and billing machine 
c) Sorter, posting machine, and billing machine 
d) Accounting machine, keypunch machine and sorter
e) None of the above

14). CAD stands for 
a) Computer aided design 
b) Computer algorithm for design 
c) Computer application in design 
d) Computer aided for design
e) All of the above

15). Which of the following is not a feature of first generation computers 
a) They used vacuum tubes or valves as main electronic component 
b) They consumed lots of electricity and produced excessive heat 
c) They used machine language and assembly language to program the machine 
d) All of the above
e) None of above

Answers
1 – d
2 – a
3 – c
4 – d
5 – b
6 – d
7 – d
8 – a
9 – d
10 – a
11 – d
12 – b
13 – d
14 – a
15 – c
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment