Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz

Here we are providing current affairs of this month. So follow them and get to know the answers for the upcoming exams which are to be held. These are the recently happened issues which are to be known.

1). For the first time National Bank of ______ stocks has plunged nearly 30%.
a) Russia
b) Brazil
c) Greece
d) USA
e) None of these

2). Which of the following country has recently joined as the member of The European Organization for Nuclear Research (CERN)?
a) Pakistan
b) Switzerland
c) Ukraine
d) Thailand
e) None of these

3). Bharat Mala project is related to which of the following sectors?
a) Airport Expansion
b) Canal Irrigation Network
c) Railway Network
d) Road Network
e) None of these

4). Aadi Perukku festival is celebrated in which of the following state?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh
e) None of these

5). Project Insight is related to which of the following departments?
a) Vigilance Department
b) Ministry of HRD
c) Finance Ministry
d) RBI
e) None of these

6). Indian Government has signed a peace accord with which of the following organization?
a) LTTE
b) BODO
c) ULFA
d) National Socialist Council of Nagaland
e) None of these

7). World Archery Championship is being held at________.
a) Copenhagen
b) Brussels
c) Uruguay
d) Stockholm
e) None of these

8). Who among the following has won India’s first-ever individual medal in the World Archery Championship?
a) Deepika Kumari
b) Rajat Chauhan
c) Hiten Barua
d) Ashish Manjhi
e) None of these

9). Who is the winner of Gold Medal at the Special Olympics World Games?
a) Ashwin Chinappa
b) Ravikumar Singh
c) Ranveer Singh Saini
d) Kim Jong
e) None of these

10). 2nd Forum for India Pacific Islands Cooperation (FIPIC) will be hosed at________.
a) Indonesia
b) Australia
c) India
d) Singapore
e) None of these

11). India has recently won a patent war against _______ for the use turmeric, pine bark and tea.
a) Pangaea Laboratories
b) Ardana Laboratories
c) Alpharma Laboratories
d) Fabre Laboratories
e) None of these

12). Dipa Karmakar is related to which of the following sports?
a) Badminton
b) Gymnastics
c) Tennis
d) Archery
e) None of these

13). India is hosting the second edition meeting of FIPIC on 21st August. Here FIPIC stands for- Forum for India-__________ Islands Cooperation.
a) Pacific
b) Partnership
c) Performance
d) Protect
e) None of these

14). Lynn Anderson was a famous American ______ has passed away recently.
a) Poet
b) Writer
c) Singer
d) Actor
e) None of these

15). Which of the following country has banned some newspapers as they criticized its nuclear deal?
a) Russia
b) Syria
c) Iraq
d) Iran
e) None of these

Answers
1). c   
2). a   
3). d   
4). b   
5). c   
6). d   
7). a   
8). b   
9). c   
10). c
11). a   
12). b   
13). a   
14). c   
15). d
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment