Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Computer Practice Quiz

Computer Practice Quiz:

1. The ascending order of a data hierarchy is -----------
a) Bit-byte-record-field-file-database
b) Byte-bit-field-record-file-database
c) Bit-byte-field-record-file-database
d) Byte-bit-record-file-field-database
e) None of these.

2. A spiral shape track formatting is present in ………
a) Floppy Disk
b) Optical Disk
c) Hard Disk
d) Half-inch Tape Cartridge
e) None of these

3. Which of the following groups contains graphical file extensions?
a) JPG, CPX, GCM
b) GIF, TCF, WMF
c) TCP, JPG, BMP
d) JPG, GIF, BMP
e) None of these

4. VPN stands for -------
a) Virtual Personal Network
b) Very Private Network
c) Virtual Private Network
d) Vicious Personal Network
e) None of these

5. Which of the following is true about Dial-up internet access?
a) It utilizes the existing telephone services
b) It uses a router for security
c) It utilizes the broadband technology
d) Modem speeds are very fast
e) All of the above

6. If a memory chip is volatile, it will .......
a) explode if exposed to high temperatures
b) lose its contents if current is turned off
c) be used for data storage only
d) be used to both read and write data
e) None of these

7. During the ____________ operation, the control unit determines what the program is telling the computer to do.
a) fetch
b) execute
c) decode
d) arithmetic
e) None of these

8. A plotter is ---------
a) An input device to produce good quality graphics
b) An output device to produce drawings and graphics
c) A fast output device using camera lenses
d) All of the above
e) None of these.

9. Which of the following is a graphical package?
a) CorelDraw
b) MS-Excel
c) MS-Word
d) all of the above
e) Noneof these

10. MICR is exclusively used in -------------
a) Libraries
b) Super markets
c) Stock markets
d) Banking Industry
e) None of these

Answers:
1. c
2. b
3. d
4. c
5. a
6. b
7. c
8. b
9. a
10. d
Rate this posting:
{[['']]}

6 comments:

  1. Thanks for providing computer practice questions. It was really excellent.
    with regards
    Bank Exam Coaching Centres in Chennai

    ReplyDelete
  2. excellent piece of information, I had come to know about your website from my friend kishore, pune,i have read atleast 8 posts of yours by now, and let me tell you, your site gives the best and the most interesting information. This is just the kind of information that i had been looking for, i'm already your rss reader now and i would regularly watch out for the new posts, once again hats off to you! Thanx a lot once again, Regards
    very helpful thank you

    home tuitions in hyderabad

    home tuition

    ReplyDelete