Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs From The Hindu Newspaper

Current Affairs From The Hindu Newspaper:

1. Name the Aam Aadmi Party leader who was attacked with an acid-like substance in Dantewada district, Chhattisgarh recently?

Answer. Soni Sori

2. U.S. President Barack Obama sent lawmakers how much amount request to combat the spread of the Zika virus in Latin America and the U.S.?

Answer. $1.9 billion

3. Who has been appointed as the head of the Committee which will look into the demands of the Jat community for reservation in government jobs?

Answer. M. Venkaiah Naidu 

4. Which country PM’s said that the ties between India and their country should be based on the “principle of sovereign equality”?

Answer. Nepal’s Prime Minister K.P. Sharma Oli

5. The government announced it will be divesting five per cent of its stake in which company through the offer-for-sale route?

Answer. NTPC

6. Which rating agency lowered the outlook for three public sector banks(Indian Overseas Bank, Central Bank of India and UCO Bank)  from stable to negative after these banks reported loss in the October-December quarter?

Answer. ICRA

7. Who won best actress in a play honours at London’s WhatsOnStage Awards for her depiction of a real-life scientific heroine in “Photograph 51.”?

Answer. Nicole Kid man

8. Name the Indian-origin cleric who was the leader of Tablighi Jamaat sect in Britain and Europe, and also played an important role in the creation of Markazi Mosque, the European headquarters for the movement, died aged 92?

Answer. Hafiz Yousuf Patel

9. The U.S. Air Force launched which missile from California’s central coast in the latest test of the intercontinental system?

Answer. Minute man 3 missile

10. Name the New Zealand player who retired from International Cricket after playing his last match against Australia?

Answer.  Brendon McCullum
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment