Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs January Revision

Current Affairs January Revision: 

1. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) released the first report of the Alternative Investment Policy Advisory Committee (AIPAC) for comments from the stakeholders. The 21-member committee was constituted by the SEBI, under the chairmanship of?

Answer. N R Narayan Murthy

2. The annual World Economic Forum (WEF) meeting held in?

Answer. Davos, Switzerland

3. Who was appointed as the new chairman of Central Board of Direct Taxes (CBDT)?

Answer. Atulesh Jindal  

4. Name the Italian director who passed away on 19 January 2016 following a prolonged illness in Rome?

Answer. Ettore Scola

5. Which hotel won the award of the world's best hotel at the Travellers' Choice award organised by TripAdvisor?

Answer. Umaid Bhawan Palace in Jodhpur, Rajasthan

6. With which company, Indian Railways’ telecom arm RailTel has launched free Rail Wire Public Wi-Fi service for railway passengers at the Mumbai Central Station?

Answer. Google India 

7. Name the virus has created a panic over thousands birth defects in the Latin America countries recently?

Answer. Mosquito-borne Zika virus  

8. Central Board of Direct Taxes decided that quoting of PAN will be required for transactions of an amount exceeding how much rupees regardless of the mode of payment from January 1, 2016?

Answer. Rs. 2 lakh 


9. ICICI Bank will partner with which company to foray into the payments bank space?

Answer. FINO PayTech 

10. Which bank  unveiled a dedicated advisory services branch for startups and wealth management service for high net worth individuals?

Answer. State Bank of India
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment