Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs January Revision

Current Affairs January Revision:

1. The 20th National Youth Festival was inaugurated by Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari at which state?

Answer.  Chhattisgarh 

2. Name the Veteran Communist Party of India (CPI) leader who passed away in January 2016?

Answer. Ardhendu Bhushan Bardhan

3. Name the Veteran Indian actress who died in Mumbai after a brief illness?

Answer. Sadhana Shivdasani

4. The Coast Guards of India and Japan conducted their 15th joint exercise in which state?

Answer. Chennai

5. The world's largest blue star sapphire that weighs 1404.49 carats was discovered in which country?

Answer. Sri Lanka

6. Government is targetting to reach how many internet subscribers mark in the next 6-7 months, besides installing 2,500 wi-fi hotspots at 256 places by the next fiscal?

Answer. 50-crore users

7. Which state is implementing the food security law from 1st January 2016?

Answer. Uttar Pradesh

8. The Rajya Sabha cleared the Juvenile Justice (Amendment) Bill, 2015, lowering the age of a legally defined juvenile from 18 to how many years in the case of heinous crimes?

Answer. 16 years

9. Cabinet approved how much amount funds that will stand guarantee for loans to new ventures and also announced ‘Stand up India’ scheme for credit facilities to SC, ST and women entrepreneurs at lower rates?

Answer. Rs 8,000- crore

10. Name the Grammy-winning singer who passed away recently?

Answer. Natalie Cole
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment