Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs January Revision

Current Affairs January Revision:

1. Which country's Finance Minister announced that his country has planned to adopt the Chinese Yuan as legal tender?
Answer. Zimbabwe

2. The 14th Pravasi Bharatiya Diwas (PBD) was held on 9 January 2016 in?
Answer. New Delhi

3. Name the country which was elected to the UNICEF executive board, representing the group of Asia-Pacific countries for the term 2016-2018.
Answer. Nepal

4. The Union Cabinet approved the signing of a Memorandum of Understanding with which country for operating and maintaining the terminal building of airports at Jaipur and Ahmedabad?
Answer. Singapore

5. The World Health Organisation declared an end to the deadliest Ebola outbreak ever after no new cases emerged in which country?
Answer. Liberia

6. With which International organization, the Indian Railways will work together to create a Railway Development Fund that will partly finance the $142 billion investment plans for the core infrastructure sector announced by the government headed by Prime Minister Narendra Modi?
Answer. The World Bank

7. India and which country decided to expand cooperation in various sectors as they signed 16 pacts, including on joint manufacture of 226 military helicopters and construction of 12 atomic plants with involvement of local companies in India.
Answer. Russia  

8. The IMF kept unchanged its growth forecasts for India at how much percent for the next two years.
Answer.  7.5%

9. Which bank has launched Immediate Payment Service (IMPS) across all its branches in association with the National Payments Corporation of India?
Answer. Andhra Bank

10. RBI imposed monetary penalty of one crore rupees on which bank for violation of its instructions?
Answer. State Bank of Travancore
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment