Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs Practice Quiz

Current Affairs Practice Quiz:

1. Who has been appointed as the first Chairman of the Banks Board Bureau, which will advise the government on top-level appointments at public sector lenders and ways to address the bad loans problem among other issues?
Answer.  Former CAG Vinod Rai

2. How many beaches of India have listed in the top 10 beaches in Asia in a survey which is conducted by travel website TripAdvisor?
Answer. 3 Beaches which are Agonda, Palolem (both in Goa) and Radhanagar on the Havelock Island in the Andamans 

3. Who has been formally elected as BJD president for the 7th consecutive term?
Answer. Odisha Chief Minister Naveen Patnaik

4. Name the scientific advisor to former president APJ Abdul Kalam who announced his entry to politics recently.
Answer. Ponraj

5. Name the PR veteran and former corporate lobbyist who has ventured into healthcare business through a new entity Nayati Healthcare, whose first hospital was inaugurated in Mathura.
Answer. Niira Radia

6. Pakistan and the U.S. will hold a ministerial-level strategic dialogue on key areas including economy, security and counterterrorism in which country?
Answer. Washington, USA 

7. India with which country held extensive discussions on terrorism and connectivity in Asia during exchange of views and perspectives on foreign policy priorities of their respective countries?
Answer. China

8. Name the NASA astronaut who will return after nearly a year aboard the International Space Station.
Answer. Scott Kelly

9. The RBI is not keen on dual licensing and wants foreign banks to operate only under which route?
Answer. Single wholly owned subsidiary (WoS) Route

10. Who is heading the panel which is to suggest ways for rationalising and easing the multiple regulatory clearances investors need to secure?
Answer.   Ajay Shankar
Rate this posting:
{[['']]}

1 comment: