Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

Current Affairs Questions 20th Nov for IBPS PO Mains 2017

Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO Mains recruitment examination. On coming soon IBPS PO Mains exam preparation on a daily basis for mains exam based on current news best questions related to banking. So, how many questions you can attempt.


Question 1. The theme of International Day of the Girl Child 2017 is _________________________.
Answer: The Power of the Adolescent Girl: Vision for 2030

Question 2. Name the Indian lender that has committed financial assistance of Rs. 10 crores to the Indian Armed Forces to support the defense personnel.
Answer: ICICI Bank

Question 3. Visa has tied up with the ________________ government for Digital Dhan Sankalp project to develop one of its city into India’s first ‘less cash’ city.
Answer: Andhra Pradesh

Question 4. Name the person who has been concurrently accredited as the next Ambassador of India to the Principality of Monaco.
Answer: Vinay Mohan Kwatra

Question 5. Since 2012 ____________ has been marked as the International Day of the Girl Child to highlight and address the needs and challenges girls face while promoting girls' empowerment and the fulfillment of their human rights.
Answer: 11 October

Question 6. A Joint Declaration of Intent (JDI) was signed between Ministry of Railways and ____________ in Rail Bhavan for increasing the speed of passenger trains to 200 kmph on 50.50 percent cost-sharing basis.
Answer: Germany

Question 7. The recently constituted Economic Advisory Council to the Prime Minister (EAC-PM) held its first meeting in New Delhi. The EAC-PM was chaired by _________. 
Answer: Bibey Debroy


Question 8.  Name the Indian lender which is creating a 15,000-sqft innovation center in Navi Mumbai which will be the largest innovation center by any financial services company in the country.
Answer: State Bank of India

Question 9. HSBC has recently announced the launch of a mobile app to help customers track the status of their trade transactions on a real-time basis. The app has been named as ____________________.
Answer: Trade Transaction Tracker

Question 10. As per the report by professional networking giant LinkedIn, what is the ranking of India in contribution to the global pharmaceuticals and biotechnology workforce?
Answer: 2nd

Question 11. Name the Samsung Electronics chief executive who has resigned citing an "unprecedented crisis".
Answer: Kwon Oh-Hyun

Question 12. The International Cricket Council Board has given an in-principle nod to the proposed nine-team Test Championship and a 13-team One-Day International league. Who is the chief executive officer of ICC?
Answer: Dave Richardson

Question 13. Indian football team has qualified for the 2019 Asian Cup after defeating ____________.
Answer: Macau

Question 14. What is the ranking of India in the 2017 Global Hunger Index (GHI)?
Answer: 100th

Question 15. Amazon Web Services (AWS) and Microsoft have teamed up to launch an open-source and deep learning interface named _____________ that will help developers to deploy machine learning models across several platforms.
Answer: Gluon

This is we are giving information taken from official websites bankers adda website those who are people looking to prepare the banks and competitive exams we try to give to preparation purpose.
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment