Updates on Bankersadda Youtube

ads
Responsive Ads Here

English Questions Friday 17th November for IBPS PO and OICL AO Mains 2017

Hello, bankers to all the world English quiz questions and answers for bank IBPS PO & OICL AO 2017 exam pdf. On coming soon IBPS PO Mains exam preparation on a daily basis for mains exam based English questions related to banking. So, how many questions you can attempt.


Directions (1-5): Each of the following questions has a paragraph from which a sentence has been deleted. Three statements are given, from which any number of statements can fit and provide coherent meaning to the paragraph.  From the given options, choose the sentence that completes the paragraph in the most appropriate way.

Question 1. In a warming climate, a likelihood of emergence, resurgence, and redistribution of dengue pathogens is greatly amplified. _______________________________  , egg and immature mosquito development, extrinsic incubation period (development time of virus in the mosquito), and survival at all stages of the life cycle of the mosquito. The IPCC predicts an average temperature rise of 1.5-5.8°C during the 21st century, accompanied by the increased occurrence of heat-waves.

(I) In fact, changes in ambient temperature alone can raise the biting rates
(II) However, survival at all stages of the life increase
(III) In real, Changes in ambient temperature alone raises the biting
(a) Only (I)
(b) Only (III)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (II) and (III)
(e) No correction required

Answer. (a)
Solution. Option A is the correct choice, as it aptly connects the statement and gives coherent meaning.

Question 2. ___________________ , Tripura has ranked first among the States of India with respect to the implementation of the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA). Over this period, the average number of days of employment obtained per household in India ranged between 40 and 50 days. In Tripura, from 2011-12 to 2014-15, the corresponding figure was about 80 days a year. In 2015-16, the number rose to 94 days. The unilateral decision of the Government of India to reduce the allocation of resources for the rural employment guarantee scheme has hit the State Government hard. According to Gautam Das, editor of the Agartala-based daily, Desher Katha, the present allocation will be adequate only to create 42 days of employment per household in the current year.
(I) From along the last five to years,
(II) For the last five to six years
(III) Since as the last five to six years
(a) Only (I)
(b) Only (II)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (II) and (III)
(e) Only (III)

Answer. (b)
Solution. Option B is the correct choice.  Choice I and III are incorrect , 'from along' and 'since as' are incorrect expression.

Question 3. The recapitalization of public sector banks (PSBs) through bailouts, be they as budgetary allocation or some sort of bond issue has evoked much discussion. The Insolvency and Bankruptcy Code is cited as adequate punishment for defaulting borrower companies.However, under the code, the resolution process has brought little succor to banks as the recovery rate from defaulting companies has so far been merely 15-20% of the original amount lent. Meanwhile, there is no attempt so far by the Reserve Bank of India (RBI) to issue guidance to PSBs to blacklist these entities from getting further loans or prevent their management from retaining a majority equity stake during the resolution process as a penalty for the huge haircuts being taken by banks.
_______________________ . Six PSBs have already been placed under prompt corrective action by the RBI. Even the State Bank of India has still stuck with non-performing assets worth ?1,88,068 crore as on June 2017.
(I) The results is that the banking has continuously report loss in each successive quarter
(II) The resultant is that the banks have continuously reported loss in each successive quarter
(III) The result is that banks have been continually reporting losses in each successive quarter
(a) Only (I)
(b) Only (III)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (II) and (III)
(e) Only (II)

Answer. (b)
Solution. B is the correct choice. Statement III is the right answer.  I and II are grammatically incorrect.

Question 4. Bitcoin’s price has zoomed past $7,000 after the Chicago Mercantile Exchange’s announcement that it plans to start futures trading in the crypto currency by the end of the year, after regulatory approval. This gives Bitcoin the sort of credibility that it had hitherto lacked in the public eye, and is potentially a harbinger of wider adoption, with more institutional participation a likely possibility._________________________  . But this development is likely to provide an impetus to the domestic market, where Bitcoin exchanges are already growing fast. One of the major exchanges, Zebpay, has doubled its app downloads in four months from May, hitting the million mark this month.Using Bitcoin reduces transaction costs through faster and cheaper transfer of value, circumventing the regulated banking system. Greater adoption of Bitcoin can pose various problems for the government by loosening its control over the financial system. It will be interesting to see how the government responds to this challenge.
(I) Until now, the Indian government has issued advisories against investing in crypto-currencies
(II) Till Indian government issues advisories against invested crypto-currencies
(III) Since than, bitcoin reduces transaction issuing advisories
(a) Only (I)
(b) Only (III)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (II) and (III)
(e) Only (II)

Answer. (a)
Solution. Statement II gives no coherent sense in accordance with the paragraph given. Similarly III "Since than, bit coin reduces transaction..." is also incorrect in relation with the given paragraph.
Choice A is the right answer.

Question 5. Why do hunters think it’s cool to kill lions? Why are some lions confined to a cage? People justify these acts by saying they want the lions’ head as a trophy or by citing the argument that the lion is a savage and bloodthirsty beast. ______________________ : the stand of the lion, in this respect, is not known to us.This phenomenon is because the lion, despite its bravery and majesty, does not possess the ability to speak. Lions find mention in many African proverbs. One such is: until lions can speak, the only history will be that of the hunters.
This proverb is applicable, in agreater sense, to human life. In the present world, due to various reasons, truth is speechless like the lion. All realities lay hidden. Everyday, false statements appear in newspapers.
(I) Also, only history will be that of the hunters
(II) Even than, flip side is another
(III) However, this is only a one-sided statement
(a) Only (I)
(b) Only (III)
(c) Both (I) and (III)
(d) Both (II) and (III)
(e) Only (II)

Answer. (b)
Solution. Option B provides coherent meaning to the paragraph. I and III are irrelevant.

Also Read: Current Affairs Thursday 16th November Questions for IBPS PO and Clerk 2017

Directions (6-10): Rearrange the following Five sentence (A), (B), (C), (D)and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph in accordance with the LAST statement given In the question.

A. In fact, during the nascent years of the Soviet Union, a time when most economists were in awe of central planning, a few rebel economists raised serious doubts about the utopian plans of Communist revolutionaries.

B. Not all economists, however, were as blind to the fatal weaknesses of the Communist economic system as Samuelson. 

C. In the 1961 edition of his best-selling economics textbook, American economist Paul A. Samuelson predicted that the Soviet Union’s centrally planned economy would surpass the size of the American economy in just a few decades. 

D. This led to a famous, but now forgotten, an economic debate over the possibility of collectivist economic planning. 

E. As the country failed to perform as well as he expected, Samuelson kept postponing the year when the Soviet Union would race past the U.S. until it eventually disintegrated. 

LAST: The 100th anniversary of the Russian revolution is a good time to remember it.

Question 6. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) F
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

Answer. (e)
Solution. CEBAD is the correct sequence. Statement C initiates the paragraph, followed by E. Statement B is the third statement as it brings transition.

Question 7. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement? 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Answer. (c)
Solution. CEBAD is the correct sequence. Statement D is best supported by Last statement given.

Question 8. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) C
(b) B
(c) E
(d) A
(e) D

Answer. (a)
Solution. CEBAD is the correct sequence. Statement C initiates the paragraph.

Question 9. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a) A
(b) E
(c) D
(d) B
(e) C

Answer. (a)
Solution. CEBAD is the correct sequence.

Question 10. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) E
(b) A
(c) B
(d) F
(e) D

Answer. (a)
Solution. CEBAD is the correct sequence. Statement E follows C.

This is we are giving information taken from official websites bankers adda website those who are people looking to prepare the banks and competitive exams we try to give to preparation purpose.
Rate this posting:
{[['']]}

No comments:

Post a Comment